RicoRoco - HOME Azure v.116
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
RicoRoco.com - TPortal-Forum Vista, XP, Windows 7 - UNATTENDED & WEBMASTERING - Zapraszam!
  HOME   FORUM   HELP SEARCH Kalendarz Download Gallery Chat Zaloguj się Rejestracja  
Template

Links
Recent Top
By Yurek3
[06.01.2011, 16:54:10]

By Yurek3
[31.12.2010, 07:06:05]

By Yurek3
[08.12.2010, 17:21:30]

By Yurek3
[11.11.2010, 05:20:40]

By Yurek3
[04.11.2010, 19:48:16]

By Yurek3
[29.05.2010, 19:00:18]

By Yurek3
[10.05.2010, 05:50:46]

By Yurek3
[06.05.2010, 05:40:10]

By Zoes
[18.12.2009, 08:03:05]

[06.12.2009, 13:55:49]
Ostatni 20 Shout:
01.07.2010, 02:22:18
Witam Smiley
Sorry, ale stronka jest w uaktualnieniu.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających. Smiley
08.12.2008, 21:57:04
Pozdrowionka dla was Smiley
06.12.2008, 12:32:12
Yo! Niedługo poważniejsza aktualizacja forum.. Wymieniam wszystkie pliki! Smiley
08.09.2008, 16:42:15
Jest w necie naprawdę multum sboxów i zawsze polecam kożystać z zewnętrznych, a nie z budowanych.. i wiele za tym przemawia. Smiley
08.09.2008, 16:40:26
Jest standartowo wbudowany do TinyPortal, a TinyPortal, to modyfikacja SMF, która robi z tego forum prawdziwy Portal.
08.09.2008, 13:40:27
mam pytanie skad sciagnac takiego ShoutBox??
17.06.2008, 21:19:34
Yoo
12.06.2008, 07:28:56
Hi Anette i Adrian Smiley
To była pułapka na spamboty. Ale musze teraz zamknąc dla gości. Żeby pisac trzeba się zalogować. Chwilowo nie mogę polowac na spamboty.. brak czasu.. Ale potrzebne mi to do filtra.
Anetta
05.06.2008, 12:14:49
Smiley
gość
04.06.2008, 12:39:23
widać kochają Cię boty xD
gość
29.04.2008, 23:00:17
loco szpoco Cheesy
29.04.2008, 14:33:23
Sbox is online!
Ale.. tym razem zapoluje na spamboty!
Goście mogą korzystać bez przeszkód
26.03.2008, 22:28:03
Sorry z powodu wrednych spambotów, sbox chwilowo dla gosci nieczynny..
22.03.2008, 02:20:55
Zdrowych i Pogodnych Świat WielkiejNocy
21.03.2008, 03:41:44
o jak pusto.. to przez spamerów..
RSS - TP.net
Strony: [1]   Do dołu
 Drukuj 
Autor           Wątek: Odtwarzacz multimedialny - problem  [Przeczytany 5453 razy]
0 users i 1 Gość przegląda ten wątek.
DJ J.T

Gość
 [10.04.2007, 11:28:00]

Edit by #paps:
Chcąc zachować spójność wątku temat przenoszę

Odnoście TEGO TEMATU

Witam!!
Mam taki problem. Nie umiem się połapać w tym skrypcie php, a chcę mieć mp3 na stronie, ale tak zrobione jak na tym przykładzie z filmem żebym mógł wybrać który chce posłuchać utwór. Czy ktoś mógłby zrobić to ale dla mp3 błagam,ponieważ jest to dla mnie pilne. proszę o jak najszybszą odpowiedz
Z poważaniem DJ J.T
[Ostatnia zmiana: 10.04.2007, 18:46:12 by: #Paps] IP Zapisane
Rico Roco
W3Masta
Administrator
*****
Offline
United States Sex:Mężczyzna
United States

"Imagination is more important than knowledge."

Posty 198


WWW
Odpowiedz#1 [10.04.2007, 14:39:09]

Witam Smiley

Jak pewnie wiesz.. mptrójka to również mpeg..
Wrzuciłem tu tytułem testu kilka mp3 i zostało to sprawdzone pod FF i IE7 na WMP11 - działa bez zarzutu!
Czyli możesz nawet nic nie zmieniając odtwarzać mp3, będzie tylko "pusty obraz", - zależy to od wtyczki w browserze..
ale chodzi o to, że WMP odtwarza również mp3.. Oczywiście nie jest to tzw. odtwarzanie strumnieniowe,
więc po wybraniu utworu trzeba poczekać aż przeglądarka załaduje do "kesza" cały utwór..

Są gotowe odtwarzacze we flashu, które odtwarzają mp3 i to również jakieś rozwiązanie..
Jednak powyższy skrypt jest naprawdę świetny, nie skomlikowany i nie obciąża servera..

W kodzie gdzie jest ta linijka określająca typ MIME:

Code: [select]
<object type="video/x-ms-wmv" data=" <?php echo $_POST['film']; ?>" ..itd.


to możesz podmienić video/.., - na typ MIME -> dźwięk:  audio/mpeg (w tym mp3) i np. dać:

Code: [select]
<object type="audio/mpeg" data=" <?php echo $_POST['film']; ?>"


pamiętaj, że ...$post['film'] => ten 'film' to nazwa foldera w którym znajdują się te powyższe filmiki i teraz mp3. Więc jeśli Twój folder będzie nazywał się 'muza' to również tak musi być wkodzie..

BTW. Zagnieżdżania multimedi na stronie www - polecam wyśmienity kurs html - boo.pl
A to link direct do osadzania multimedialnych obiektów na www:

http://www.kurshtml.boo.pl/html/uniwersalny_sposob_odtwarzania_plikow,multimedia.html

Pozdrawiam i mam nadzieję że to wyjaśnienie pomoże?!
RicoRoco

PS. Oczywiście wszelkie materiały typu mp3 itp.. zostały zastosowane tu jedynie w celu zobrazowania działania skryptu php.!
[Ostatnia zmiana: 10.04.2007, 15:03:25 by: Rico Roco] IP Zapisane

Twoje ważniejsze dane..!   |   Potestuj sobie, swoje łącza..  Smiley

          
#Paps

Moderator
*****
Offline
Poland Sex:Mężczyzna
Poland


Posty 23


Odpowiedz#2 [10.04.2007, 18:35:02]

@DJ J.T

Zaproponowany kod będzie działał również dla mp3 tak jak pisze Roco, z tym że mogą wystąpić problemy w Operze. Puki co Opera nie chce ruszyć mp3 bez parametru embed.
Zatem usuń część kodu odpowiadającego wyświetlacz
Code: [select]
<object type="video/x-ms-wmv" data=" <?php echo $_POST['film']; ?>" width="330" height="275">
<param name="src" value="<?php echo $_POST['film']; ?>">
<param name="autostart" value="false">
<param name="controller" value="true">
</object>


i zastąp go tym linkowanym przez Roco. Pamiętaj jednak aby w miejscu gdzie należy wstawić ścieżkę do pliku wpisać
Code: [select]
<?php echo $_POST['film']; ?>


pozdrawiam
IP Zapisane
Strony: [1]   Do góry
 Drukuj 
 
Skocz do:  

Geo Visitors Map  
04.08.2020, 09:55:08